google.com, pub-2691688792875621, DIRECT, f08c47fec0942fa0

BOZCAADAYA NASIL GİDİLİR

 

Bozcaada'ya Nasıl Gidilir

Bozcaada'ya Arabayla Nasıl Gidilir

İstanbul’dan Assos'a gelirken arabayla Çanakkale Boğazı’nı geçmek için aşağıda bulunan farklı seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Gelibolu - Lapseki (20 dak)
Eceabat - Çanakkale (15 dak)
Kilitbahir - Çanakkale (7 dak)
   
Çanakkale’den ayrıldıktan sonra Geyikli-Bozcaada tabelalarını takip ederseniz yaklaşık 50-60 dakikada Geyikli Yükyeri Feribot İskelesi’ne ulaşabilirsiniz.Eğer İzmir yönünden geliyorsanız, Çanakkale'ye gitmeden Ezine ve Geyikli tabelalarını takip ederekde iskeleye ulaşabilirsiniz.

 Bozcaada'ya Hızlı Feribotla Nasıl Gidilir

Araba ile adaya gelmek isteyenler Yenikapı - Bandırma hızlı feribotlarını kullanabilir. Hergün sabah ve akşam saatlerinde yapılan seferlerde yolculuk süresi 2 saat sürmektedir.Daha sonra Bandırma’dan  Lapseki-Çanakkale üzerinden Geyikli’deki iskeleye varmak 3 saati buluyor. Alternatif olarak Bandırma’dan sonra Biga-Çan-Bayramiç güzergahı da takip edilebilir. Bu yol diğeri kadar rahat olmasa da manzarası bol olan bir güzergahdır.

Bozcaada Yakın İllere Mesafesi 

İstanbul - Bozcaada 400 km.
Ankara - Bozcaada 710 km.
Bursa - Bozcaada 320 km.
İzmir - Bozcaada 280 km.
Çanakkale - Bozcaada 60 km.


Bozcaada'ya Otobüsle Nasıl Gidilir

Bozcaada’ya yazın her gün bir çok otobüs şirketi tarafından seferler düzenlenmektedir.( Çanakkale Truva, İstanbul Seyahat, Kamil Koç, Metro, Ulusoy vb.) Otobüsler sadece yaz döneminde Geyikli Yükyeri İskelesi’ne kadar yolcu getirmektedir.Yolcular feribot ile Bozcaada merkezine kadar gittikleri için otobüsler adaya geçmeye gerek duymamaktadırlar.Yaz döneminin dışında kalan zamanlarda Otobüslerin son durakları Ezine otobüs garı dır. Buradan dolmuş yada taksi ile Geyikli’deki iskeleye ulaşılabilir.

Bozcaada'ya Uçakla Nasıl Gidilir

Bozcaada’ya en yakın havaalanı 56 km. uzaklıkta bulunan Çanakkale Havaalanıdır.Havayolu  firmalarının seferlerine bakılarak seferler hakkında bilgi alabilirsiniz. Çanakkale merkez ile Çanakkale havaalanı arasındaki mesafe 2 km. Çanakkaleye havayolu ile geldikten sonra servis aracı ya da taksi ile Çanakkale otobüs garına, buradan saat başı kalkan minübüslere binerek bir saatte Geyikli Yükyeri Feribot İskelesi’ne ulaşabilirsiniz. Yada seyahatinizi haftanın belli günleri Çanakkale-Bozcaada arasında düzenlenen deniz otobüsü seferleri ile paralel yaparsanız adaya direk gidersiniz.


Bozcaada'ya Deniz Uçağı

Seabird Havayolu 19 kisilik deniz uçağı ile yaz sezonu boyunca İstanbul-Bozcaada arasında karşılıklı seferler yapmaktadır. Yolculuk yaklaşık 45 dakika sürmektedir.
Detaylı bilgi için flyseabird hava yollarını inceleyebilirsniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Nasıl Yapılır ? © 2013 | Plantilla diseñada por Ciudad Blogger