google.com, pub-2691688792875621, DIRECT, f08c47fec0942fa0

KREP NASIL YAPILIR

Gerekli Malzemeler

2 adet yumurta
2 su bardağından biraz az un
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
pişirmek için  margarin veya sıvı yağ




Un, süt ve sutu karışımda hiç topak kalmayacak şekilde iyice çırpın, çırparken blender dan yararlanabilrisiniz. Daha sonra yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur elede etmeniz gerekmektedir.  Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar  margarin koyup eritin. Tavaya 1 kepçe hamuru dökerek yayın. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin.

İyi bir krep yapmak karışımdan çok el becerisi ister. İyi bir sonuç almak için biraz pratik yapmanız gerekebilir. Bu arada hamura tuz koymaz iseniz, reçel veya çikolata sürerek de yiyebilirsiniz. Tuzlu sevenlere ise önerim içine peynir sarılmasıdır. Şimdiden afiyet olsun.


OKTAY USTA KREP TARİFİ

Malzemeleri
  • İki  tane yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • Bir su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Pişirmek için margarin yağı

Yapılışı
Genişçe bir kaba tüm sıvı malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırın. Üzerine tuzu da ekleyin. Bu malzemelerin üzerine unu eleyerek katın. Sonuç olarak akışkan bir krep karışımınız olmalı, yoksa krep içleri hamur kalabilir.Teflon tavaya ya da varsa krep tavasına çok hafif margarin sürün ve üzerine 1 kepçe krep karışımından ekleyin. Tavayı sağa sola çevirerek içerisindeki krep karışımının tüm tavaya eşit yayılmasını sağlayın. Bu noktada biraz el çabukluğu olması lazım, yoksa kreplerin bir tarafı kalın bir tarafı ince kalabilir. Krep alt tarafı piştiğinde, üst tarafının da hafiften görüntüsü değişir. Bu anda spatula yardımıyla ters çevirin. Eğer üst bölümünden anlamazsanız yine spatula yardımıyla altını hafif kaldırarak da kontrol edebilirsiniz. Yine orta ateşte krebinizin diğer tarafını da pişirin. İşte krep hazır. Krep karışımı bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Başta da belirttiğim gibi sade krepleri istediğiniz malzemelerle tüketebilirsiniz. Kolay krep tarifi hazır. Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder

 
Nasıl Yapılır ? © 2013 | Plantilla diseñada por Ciudad Blogger