google.com, pub-2691688792875621, DIRECT, f08c47fec0942fa0

AŞURE NASIL YAPILIR

Aşure hangi gün yapılır, Aşurenin incelikleri, Aşure nasıl yapılır, Dünyanın en eski tatlılarından biri olan aşure yapmak isteyenlere işin ustasından tarif.
Kolayca hazırlanması için aşure tarifi, En güzel aşure tarifine bu sayfadan ulaşabilirsiniz..

Aşure malzemeleri

    1/5 Yarım kilogram buğday
    1 fincan pirinç (çay fincanı)
    200 gram kuru fasulye
    200 gram kuru ceviz
    200 gram fındık
    100 gram pilav fıstığı
    1 kilogram toz şeker
    200 gram nohut
    4 adet limon
    50 gram kuş üzümü

Aşure tarifi

Pirinçleri ve buğdayları yıkayın. Pirinçleri ve buğdayları tencereye koyun ve üzerine su ekleyin (üzerini 2-3 parmak aşacak şekilde). Bu şekilde 5 dakika karıştırarak pişirin.Üzerini sıkıca kapatıp sıcak ortamda, bir gece bekletin. Nohut ve fasulyeleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Pirinç ve buğdayları tencereye biraz sıcak su ekleyerek ateşe koyup kapaksız olarak kaynatın. Dibinin tutmamasına dikkat edin, devamlı karıştırın. Bir süre sonra altını kısarak, kabukları soyulmuş nohut ve fasulyeleri katın.

Malzemeler kısık ateşte pişerken karıştırarak bir kilogram şekeri de ilave edin. Ateşten almaya yakın limonları rendelenip aşureye katın ve bir iki taşım daha kaynatın. Ateşten almadan önce isteğinize göre gül suyu da ekleyebilirsiniz. Soğumadan kaselere koyun. Fındığı, cevizi ve pilav fıstığını kavurarak aşurelerin üzerine serpiştirebilirsiniz ya da aşurenin üzerine tarçın ya da nar taneleri ekleyebilirsiniz. Aşure tarifi hazır. Afiyet olsun.

Aşure Güne ne zaman ve önemi

Muharrem ayının onuncu günü Aşûre günüdür. Muharrem ayı, Kur'an-ı kerimde, kıymet verilen dört aydan biridir. Muharremin birinci günü oruç tutmak, o senenin tamamını oruç tutmak gibi faziletlidir. Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
(Ramazandan sonra en faziletli oruç, Muharrem ayında tutulan oruçtur.)

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Nasıl Yapılır ? © 2013 | Plantilla diseñada por Ciudad Blogger