google.com, pub-2691688792875621, DIRECT, f08c47fec0942fa0

SİVİLCE NASIL GEÇER


Sivilce nasıl geçer? Sivilceye ne iyi gelir. 


Ergenlik dönemin de veya ilerleyen dönemlerde çoğu insanın baş belası olmuştur sivilceler.
Birçok insan kendine sormuştur bu soruyu sivilce nasıl geçer?
Bu sorunun cevabını yazının ilerleyen kısımlarında göreceksiniz. Sivilceler insanın özgüveni yok eder ve sosyal hayatını kötü yönde etkiler. Sabah uyanıp aynaya baktığınız da sivilceli bir yüz görmek kadar berbat bir şey yoktur.

Özellikle de o gün içerisinde özel bir iş görüşmeniz veya özel bir randevunuz varsa bu durum gerçekten berbattır. Ve tam o sırada bu sivilce nasıl geçer? Deyip elinizle müdahale ederseniz durum daha da vahimleşecektir. Düşünsenize arkadaşınızla bir randevunuz var ve sohbet sırasında akneleriniz akmaya başlıyor bu durum gerçekten özgüveni zedeler. Sonrasında da bu hastalığa sahip her insan gibi sizde sorarsınız sivilce nasıl geçer? Diye Sivilce nasıl geçer? Sorusunun cevabını vermeden önce sivilce nedir? Nasıl oluşur?

Kısa bir tanımını yapalım. Sivilce (akne) yağ bezlerinin birçok hastalığından biridir. Ergen insanlar da veya ileri yaşlardaki insanlarda bazı özel durumlardan (psikolojik sosyolojik vb.) dolayı hormonsal değişimler oluşur. Bu değişim esnasın da yağ bezleri normalden çok çalışır ve yağ salgılar. Bu yağların deriye geçişine olanak sağlayan kanal yoğunlaşıp tıkandığında sivilce meydana gelir. Sivilcenin kısa tanımını yaptıktan sonra asıl sorumuz olan sivilce nasıl geçer? Sorusuna geçelim

Derideki salgıları hareketlendirmek için ve gözeneklerin içindeki siyah noktalardan kurtulmak için her hafta 3-4 kez buhar banyosu yapmalısınız. Bir kabın içerisine kaynamış suyu koyup onun buharında yüzünüzü yumuşatıp siyah noktaları hafifçe sıkarak çıkarmalısınız. Sivilce nasıl geçer sorusunun cevaplarından biridir bu yöntem Sık sık tıraş olarak kılların uzayıp sivilcelerin iltihabını arttırmasını önleyebilirsiniz. Bu şekilde sivilcelerin nasıl geçtiğini ve azaldığını göreceksiniz. Sivilce nasıl geçer sorusunun yine doğal cevaplarından biridir bu yöntemde.

Terledikten sonra yüzün yıkanarak dezenfekte edilmesi sivilce oluşumunu önleyecektir. Sivilce nasıl geçer sorusunun yine cevaplarından biridir budur yüzün dezenfekte edilmesi Ellerinizi yüzünüzle fazla temas ettirmekten kaçının ve iltihaplı sivilceler varsa müdahale etmeyin kalıcı izler söz konusu olabilir. Sivilce nasıl geçer sorunusun cevabı birazda yiyeceklerle alakalıdır.

Sivilcenin her ne kadar yiyeceklerle alakasının olmadığı söylense de yağlı ürünler çikolata hazır gıdalar tüketildiğinde sivilce oluşumu artıyorsa dikkat edilmeli (sivilceye iyi gelen besinler aşağıda veriliştir) Sivilce nasıl geçer sorusunun en iyi çözümlerinden biri de bol spor yapmaktır. Düzenli spor yapmak vücuttaki toksinlerin ve stressin atılmasına yardımcı olarak sivilceyi önler. Böylece hormonsal denge sağlanarak vücuttaki bezlerin çalışması normalleşir ve sivilceler azalmaya başlar. Sivilceye iyi gelen sporlar yüzme koşu takım sporları.

Düzenli sporlar yaptığınız da sivilce nasıl geçer sizde görecekseniz. Aslında sivilcenin cilt sel bir hastalık olarak vücudumuza açtığı yaradan çok psikolojik olarak verdiği zarar çok daha fazladır.

Her gün sabah uyanıp aynada yeni bir sivilce görüp bu sivilce nasıl geçer? Diyerek gününüzü ve psikolojinizi mahvetmiştir. Sivilce nasıl geçer? Sorusuna belli başlı doğal yöntemleri yazarak maddeler halinde açıkladık. Bu doğal yöntemlerin yanı sıra son günlerde bir çok insanı sivilceden kurtarmış . acnemax adında yeni bir ürün var bu ürünü incelemenizi öneririm. Ürünün en iyi yanı gerçekten bilim adamları tarafından test edilip onaylanmış olması ve çok kısa bir süre de sizin yıllardır uğraştğınız sivilcelerinizden sizi kurtaması ürünün sitesini buradan inceleyebilirsiniz. Sizde sivilce nasıl geçer sivilceden nasıl kurtulurum diyorsanız bizi takip etmeye devam edin .







Yüz ve Alında Sivilce Oluşumu

Bilindiği gibi sivilcelergenellikle ergenlik döneminde daha çok meydana gelen cilt problemidir. Ancak ergenliğe bağlı sivilceler bu dönemin bitmesinin ardından kaybolurken ciltteki problemlerden dolayı çıkan sivilceler ise uzun yıllar kalabilmektedir. SivilcelerBazı ciltlerde tamamen iyileşmez ve hastalık haline gelir. Bunun sonucunda lekeler ve çukur izleri yapmaktadır.
Güzellikte cilt sorunları denilince insan aklına ilk olarak sivilce ( akne ) ve benzeri sorunlar gelir. Özellikle alın bölgesinde oluşan sivilceler kötü bir görüntüye neden olmaktadır. Alındaki Sivilceler Genellikle Stres ve Hormonlara bağlı sebeplerden  çıkar. Alın bölgesinde sivilce çıkmasına gözeneklerin kapanması ( Yüz yıkamama ) ve tüketilen gıdalarda sebep olmaktadır. Özellikle yağlı yiyecekler ve aşırı kilo vucudun her yerinde sivilceye sebep olmaktadır.
Sivilce Tedavisi için bir çok yöntem kullanılmakta ancak bazen sonuç alınmamaktadır. Hatta öyle ki bazı tedavilerde durum daha kötüleşmektedir.
Aşağıda Sivilceler için kullanabileceğiniz bir kaç yöntem Söyleyeceğiz.

Sivilce Tedavisinde genel olarakilaçlı yada Lazerteknolojisinden faydalanılmaktadır. Sivilce Tedavisi için kullanılan ilaçlar sivilceleri tedavi ederken bazen vucudun başka yerinde hasara neden olabilmektedir.Kullanılan ilaçlar Vücuttaki hormonal dengeyi bozabilmektedir.
Bunun Farkında olan kişilersivilceler için ilaçlı tedavi yerine bitkisel tedavi yöntemlerini kullanmakta ve sivilceler için bitkisel maske‘ler yapmaktadır. Bu Sayede vücudunuzun bir tarafını onarırken başka bir yerine hasar vermemiş oluyorsunuz.[adsense]
Sivilceler için evde Tedavi yöntemleri olan bu Bitkisel Maskeler kolaylıkla hazırlanıp uygulanabiliyor.

Yüz ve Alın Bölgesindeki Sivilceler için Ne Yapabiliriz ?

Alın bölgesindeki sivilceler, yukarıda da bahsettiğimiz gibi genelde stres ve hormonal değişiklerden dolayı çıktığı için ergenlik döneminde daha çok karşılaşılmaktadır. Bu yüzden tedavi şekli buna göre belirlenmelidir.
- Yüzümüzü her sabah ve akşam Yıkayın. Her Yıkamadan Sonra Mutlaka Havluyla Güzelce Kurutun. Cilt ıslak kalırsa toz tutar ve sivilce oluşmasına sebep olur.
- Beslenme şekline dikkat edin. Yağlı yiyeceklerden , çerezlerden ve doğal olmayan içeceklerden uzak durun.
- Bol bol Su ve taze olarak sıkılmış meyve sularını tüketin. Beslenmenizi düzene sokun.
- Stresten uzak durmaya çalışın. Temiz hava tenefüs edin bu sizi rahatlatır. Kapalı ortamda çok kalmamaya dikkat edin. Kapalı ortamlar insanlar üzerinde olumsuz etki yaratmaktadır.
- Yeterince dinlenin ve uyuyun.
Ayrıca ;
Buhar banyosu cildin kendini onarmasına yardımcı olan seçeneklerden biridir. Bunun için yüzünüzü kaynar suyun buharına 10 dakika kadar tutmanız yeterli olacaktır. Ayrıca cilde yerleşen mikropların temizlenmesi için bitki çayları tüketilmelidir. Ihlamur ve rezene çayları tüketilmesi önerilen çaylardandır. 3 günde bir kil maskesi yapılarak cildin fazla yağlardan kurtulması sağlanabilir.


PAPATYA KÜRÜ
Bir avuç papatyayı 6 bardak suyun içine atıp kaynatın. Sonra karışımı ince bir bez parçasından süzün. Karışım biraz soğuduktan sonra bir havlu alıp papatyalı suyla ıslatarak tüm yüze bastırın. 15 dakika kadar bunu uyguladıktan sonra yüzünüzü ılık su ile durulayın. Ardından bebek pudrası sürerek yağ ve nemin yok olmasını sağlayın.

LİMON KOLONYASI KÜRÜ
Bir avuç ada çayını yarım su bardağı limon kolonyasının içine ekleyin. 2 gün bekletin. Bu karışımı pamuk yardımıyla ve her gün uygulamak koşuluyla yalnızca sivilcenin üzerine sürün. Sonra ılık su ile durulayın. Son olarak mutlaka kurulayın.






0 yorum:

Yorum Gönder

 
Nasıl Yapılır ? © 2013 | Plantilla diseñada por Ciudad Blogger